Laatste weekend: 25 en 26 januari 2020

Wij willen alle trouwe standhouders, bezoekers en medewerkers bedanken voor de afgelopen 38 jaar, wij gaan jullie missen!

Tijdens het weekend van 25 en 26 januari 2020 is De Utrechtse Bazaar voor het laatst georganiseerd. In 2012 is De Utrechtse Bazaar verhuist vanaf de bloemen- en plantenveiling in Vleuten naar bedrijvenpark Papendorp. Deze verhuizing is tot stand gekomen door de bouwplannen van de Gemeente Utrecht, waar inmiddels Leidsche Rijn is gebouwd. Nu heeft De Utrechtse Bazaar sinds 2012 de nieuwe locatie gehuurd van de Gemeente Utrecht, waar betaald werd voor 7 dagen per week terwijl er alleen in het weekend gebruikt gemaakt mocht worden van het pand en de naastgelegen parkeerplaatsen. Door-de-weeks mocht het pand dienen als opslagruimte.

In 2014 is er bij de Gemeente Utrecht aangegeven dat het in de toekomst moeilijk zou worden om aan de volledige huur te kunnen voldoen. Dit gezien de zondagsopening van het stadscentrum welke in 2013 is doorgevoerd door de Gemeente Utrecht. Zoals u zult begrijpen proberen wij al sinds 2014 tot een oplossing te komen met de Gemeente Utrecht. Met oplossing wordt niet alleen een “huurverlaging” gezien. Wij waren op zoek naar andere mogelijkheden, zoals onder andere:

 • Het door-de-weeks verhuren van de parkeerplaatsen voor evenementen en bedrijvenpark Papendorp. P+R huurders werden met shuttle-bussen naar hun locatie in Papendorp gebracht. Afgewezen.
  Bedrijvenpark Papendorp heeft een parkeertekort van 1200 parkeerplaatsen, wij hebben 1200 parkeerplaatsen…
  Uiteraard was het verhuren niet de bedoeling volgens de Gemeente Utrecht. Leuk feitje: De Gemeente Utrecht heeft
  de parkeerplaats zelf een keer gehuurd.. uiteraard was dit toen geen probleem…
 • Evenementen locatie voor (huwelijks-)feesten. Afgewezen.
 • De ruimte geven aan kunstenaars en ambachtslieden waarbij de ruimte door-de-weeks gebruikt kon worden als atelier/werkplaats en in
  het weekend om hun werken te verkopen. Afgewezen.

Wij vinden het jammer dat alle gesprekken met de Gemeente Utrecht nergens toe hebben geleid, zoals aangegeven had er makkelijk aan de ontstane huurschuld voldaan kunnen worden als wij de parkeerplaatsen door de weeks ook mochten gebruiken in plaats er alleen maar voor te betalen. Zoals bekend heeft de Gemeente Utrecht deze ook deze grond nodig voor de bouwplannen van “Woonwijk Groenewoud”.

Nogmaals willen wij onze vaste, trouwe standhouders en bezoekers heel erg bedanken!