Veel gestelde vragen voor standhouders

Wilt u een reservering plaatsen? Dat kan telefonisch op 030-6779899 van dinsdag t/m zondag van 9.30 tot 17.00 uur. Laat uw nummer achter en dan bellen wij u terug. U kunt ook dit reserveringsformulier invullen.

Op welke manier kunt u het beste contact opnemen?

Het beste is telefonisch, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 17.00 uur op telefoonnummer: 030-6779899. In het weekend tijdens markturen op telefoonnummer: 06-27396666. Indien u niet direct iemand aan de lijn krijgt dan kunt u altijd een bericht achterlaten zodat wij u kunnen terugbellen.

Wanneer heb ik de mogelijkheid om mijn kraam op te bouwen?

Indien u in het bezit bent van een geldige standhouderkaart, dan mag u op de volgende tijden naar binnen om uw stand op te bouwen:

  • Vrijdagmiddag van 09.30 uur tot 14.00 uur (indien u op zaterdag staat)
  • Zaterdagochtend vanaf 07:30 uur tot 08:30 uur
  • Zondagochtend vanaf 07:30 uur tot 08:30 uur

Met hoeveel personen mag ik op een plaats staan?

Per standplaats mag u met 2 personen naar binnen. De standkaart is tot 1 uur na opening van de markt geldig als toegangsbewijs. Komt u met meer dan 2 personen, dan dienen zij een entreebewijs te kopen bij de bezoekerskassa.

Wat mag ik allemaal verkopen op de Utrechtse Bazaar?

Sommige producten mogen niet op de Utrechtse Bazaar verkocht worden. Het betreft de volgende producten: (bereide) etenswaren, alcoholische dranken, en momenteel hebben wij ook geen ruimte voor (nieuwe) kappers.
Verder is het niet toegestaan open vuur in de vorm van brandende kaarsen, lege dan wel volle gasflessen o.i.d. op de standplaats aanwezig te hebben. Als u goederen gaat verkopen zoals brommers, grasmaaiers of andere zaken die op bijvoorbeeld benzine werken, dan is het niet toegestaan deze in de hal te testen. Dit soort apparaten veroorzaken veel geluid- en stankoverlast. Het beste kunt u dan een plaats vlakbij de uitgang huren zodat u even met uw potentiële klant naar buiten kunt lopen om het apparaat te tonen of testen.

Is de Utrechtse Bazaar binnen of buiten?

De Utrechtse Bazaar is een overdekte markt. En in de koude dagen van het jaar zijn de hallen ook heerlijk verwarmd. Daarnaast is er op het buitenterrein vlak bij de entree ook plek voor een aantal standhouders. Vanaf mei tot en met september is er ook de mogelijkheid om buiten een plekje te huren op de Zomerse Buitenmarkt.

Ik heb alleen maar oude spulletjes van mijn zolder, wanneer kan ik dan het beste staan?

In principe zijn zowel de zaterdag als de zondag goede dagen om met uw tweedehands spullen op De Utrechtse Bazaar staan. Wij hebben diverse mogelijkheden voor zowel de zaterdag als de zondag, als het hele weekend. Bel ons gerust op voor een van onze leuke aanbiedingen!

Ik wil zelfgemaakte hapjes van thuis verkopen op De Utrechtse Bazaar, mag dat?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Als iemand etenswaren wil verkopen dan heb je te maken met de Keuringsdienst van Waren. Zij hebben strenge regels wat betreft het verkopen van voedsel en dergelijke. En dat is natuurlijk niet voor niets. Wel zijn er altijd mogelijkheden te ondernemen op De Utrechtse Bazaar. Indien u meer wilt weten over die mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Als ik op de markt wil staan, kan ik dan gewoon daar naartoe gaan of moet ik van te voren reserveren?

Het beste is om van te voren een plaats te reserveren. Indien u op de gok komt, kan het namelijk zijn dat alle plaatsen vol zijn. Wat u het beste kunt doen is telefonisch reserveren op telefoonnummer: 030-6779899. Het is raadzaam om dit enkele weken van tevoren te doen zodat u zelf een standplaats kunt uitzoeken.

Als ik heb gereserveerd en ik kan niet komen, wat dan?

Indien u heeft gereserveerd en u wordt ziek of u kunt om een andere reden niet komen staan dan kunt altijd even afbellen. U belt dan ons reserveringskantoor op telefoonnummer: 030-6779899, ook buiten kantoortijden kunt u dit nummer gewoon bereiken en een bericht inspreken. Zo kunnen wij de plek nog aan een ander verhuren.

Ik wil voor het eerst op De Utrechtse Bazaar komen staan met nieuwe goederen, heb ik dan papieren nodig?

Als u met nieuwe spullen op de markt komt staan, mag u het 13 marktdagen proberen zonder de benodigde papieren te overleggen. Na deze 13 marktdagen dient u zich wel te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. U bent zelf verantwoordelijk voor uw boekhouding en overige administratie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik ook via internet een plaats reserveren?

Ja, dat is ook mogelijk. U kunt dan het reserveringsformulier invullen. Wij bellen u vervolgens terug om de reservering compleet te maken. Telefonisch zijn wij bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Indien u op een ander tijdstip belt en uw naam en telefoonnummer duidelijk inspreekt, dan bellen wij u terug.

Wat verhuurt de Utrechtse Bazaar nog meer naast de standplaats?

Naast de verhuur van een standplaats is het mogelijk om voor € 4,50 een tafel te huren. Deze tafel heeft een afmeting van 1 bij 3 meter. Heeft u ook stroom nodig? Dat kan ook voor € 4,00 per dag. Tijdens de marktdag komt een medewerker bij u langs om de stroom af te rekenen.

Hoe groot zijn de plaatsen die de Utrechtse Bazaar beschikbaar stelt?

Wij hebben verschillende afmetingen plaatsen. Voor een compleet overzicht van de afmetingen en de bijbehorende prijzen kunt u het beste even onze prijslijst bekijken.

Koopt de Utrechtse Bazaar ook spullen op?

Nee, dat doen wij niet. Wij verhuren enkel de plaatsen met eventueel een tafel. Wij kopen dus geen goederen in. U kunt natuurlijk altijd zelf een kraam huren op de markt, of bij standhouders op onze markt vragen of zij geïnteresseerd zijn in uw spullen.